Pyszne miodowe ciasto pokryte kakaową polewą i obtoczone w kokosie, jednym słowem pychota :). Słodycz ciasta łagodzi kakaowa polewa, wiec można się nimi zajadać kawałek po kawałku i nie ma się dosyć.
60 min
Składniki:
Składniki : na blachę 24x39 cm
24 dag cukru kryształu
8 dag margaryny
2 czubate łyżki miodu
75 ml jajek ( ja miałam małe ale 2 L)
150 ml mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
38 dag mąki pszennej
Polewa
16 dag margaryny
100 ml mleka
10 dag cukru
2 łyżki kakao
kokos (zużyłam 2 paczki po 200 g)
Ciastka miodowe kudłacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników ucieramy ciasto, wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę,dokładnie wyrównujemy. Pieczemy w 180 C około 20 minut ( do suchego patyczka). Studzimy kroimy na prostokąty. Przygotowujemy polewę, gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i margaryny (oprócz kokosu ). Lekko studzimy, ciasto maczamy z każdej strony i obtaczamy w kokosie, odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze