Ciastka miodowe kudłacze

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne miodowe ciasto pokryte kakaową polewą i obtoczone w kokosie, jednym słowem pychota :). Słodycz ciasta łagodzi kakaowa polewa, wiec można się nimi zajadać kawałek po kawałku i nie ma się dosyć.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki : na blachę 24x39 cm

    24 dag cukru kryształu
    8 dag margaryny
    2 czubate łyżki miodu
    75 ml jajek ( ja miałam małe ale 2 L)
    150 ml mleka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    38 dag mąki pszennej

    Polewa

    16 dag margaryny
    100 ml mleka
    10 dag cukru
    2 łyżki kakao
    kokos (zużyłam 2 paczki po 200 g)

Ciastka miodowe kudłacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników ucieramy ciasto, wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę,dokładnie wyrównujemy. Pieczemy w 180 C około 20 minut ( do suchego patyczka). Studzimy kroimy na prostokąty. Przygotowujemy polewę, gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i margaryny (oprócz kokosu ). Lekko studzimy, ciasto maczamy z każdej strony i obtaczamy w kokosie, odstawiamy do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy