Ciastka kokosanki

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Proste i szybkie do zrobienia ciasteczka...polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag mąki
    15 dag mąki kartoflanej
    40 dag margaryny
    40 dag wiórek kokosowych
    3 jajka
    cukier waniliowy
    30 dag cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Ciastka kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodać jajka oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia,na końcu dodać wiórka kokosowe,wymieszać ręcznie(ciasto powinno być tęgie,ewentualnie dosypać mąki).Przełożyć do szprycy i wyciskać gwiazdki lub kłaść łyżeczką małe porcje ciasta na wysmarowaną blaszkę (ja kładłam na papier do pieczenia więc bez smarowania).Piec na złoty kolor ok.15-20 min. w temp. 180stp.Pyszne:)

Porady

Chyba do nakładania ciastek na blachę lepiej użyć łyżki bo ciasto jest gęstawe i ciężko przechodzi przez szprycę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować