Ciasteczka z tahini

0 (0 ocen)

Sezamowe cuda!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
    0,5 kostki margaryny
    1/2 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 jajko
    4 łyżki pasty tahini ciemnej
    1/2 łyżeczki cynamonu mielonego
    4 łyżeczki sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z tahini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto, które nie powinno się kleić za bardzo do rąk. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy i przyklepujemy odrobinę sezamu na każdym ciastku. Ciastka wkładamy do nagrzanego do 170C piekarnika i pieczemy 15-20minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować