ciasteczka z pastą tahini

4.5 (198 ocen)

ciasteczka dla fanów sezamu i pasty tahini, kruchutkie i mega sezamowe. Z podanych składników wychodzi około 25 ciasteczek.

Składniki:

  • 1/2 szklanki pasty tahini
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    100g masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Pasty

Ciasteczka z pastą tahini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Trochę trudno się lepi więc można dodać parę łyżek wody.
  • 2. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10-15 minut.
  • 3. Studzimy i przekładamy do szczelnego pojemnika, ale mnie najbardziej smakowały ciepłe ;))

Porady

pastę tahinii możemy z latwością zrobic sami jakiś czas temu podawałam na nia przepis

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tahini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować