Ciasteczka z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne kruche ciasteczka z marmoladą idealne do kawki i herbatki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220g masła w temp pokojowej
    100g cukru pudru
    2 żółtka
    300g maki pszennej
    50g mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Ciastka

Ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować mikserem na puszystą masę. Dodać cukier puder – wymieszać, później żółtka i cukier waniliowy – wymieszać. Nie przerywając miksowania dodawać partiami mąkę i sól. Gdy powstanie miękkie plastyczne ciasto – przełożyć do rękawa cukierniczego lub maszynki do ciastek i tworzyć ciasteczka. W środek dać odrobinę marmolady. Piec w temp 160- 180 stopni około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować