Ciasteczka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do rondelka i wsyp cynamon. Wstaw rondel na małym ogniu i smaż jabłka parę minut.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wbij jajko oraz dodaj jogurt. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na posypanym mąką blacie. Przy pomocy radełka wykrój trójkąty. Natnij na środku. Na każdy trójkąt ułóż niewielką porcję jabłek. Zlep ze sobą końce.
Ciasteczka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 20 minut. Gorące ciasteczka posyp cukrem pudrem.
Komentarze