CIASTECZKA WANILIOWE Z PATELNI

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Robi się je błyskawicznie , smakują rewelacyjnie, a do ich przygotowania nie musimy nawet używać piekarnika! Wszystko to w 15 minut na patelni! Możemy do niech dodać migdały, rodzynki, ulubione orzechy, czekoladę – co tylko mamy ochotę!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka – 1 szkl
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * cukier – 3 łyżki
    * jajko – 1 szt
    * orzeszki ziemne, migdały, płatki migdałów – ok. 40-50 g
    * masło – 60 g
    – laska wanilii lub olejek waniliowy do ciast – 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Ciasteczka waniliowe z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
    Na stolnicę wysypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodajemy pokrojone masło i dokładnie siekamy.

    Dorzucamy posiekane bakalie, roztrzepane jajko i wszystko razem zagniatamy.

    Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1cm.

    Wycinamy ciasteczka.

    Patelnię delikatnie natłuszczamy ( ja używałam pędzelka ) i smażymy ciastka po ok. 5 minut z każdej strony.

    Uważamy by się nie przypiekły!

    Zajadamy posypane cukrem pudrem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Migdały Orzechy Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować