Ciasteczka "Słoneczka"

4.48 (151 ocen)

  • 50 min

Pyszne słoneczka nadziane kremem budyniowym obtoczone w orzeszkach i kokosie

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto :20 dag mąki
    12 dag margaryny
    3 jajka (1 całe 2 żóltka )
    2 łyżki gęstej śmiaetany
    20 dag cukru pudru

    Masa:
    1 kostka masła
    0,20 dag c. pudru
    1 budyń
    0,5 l mleka
    0,20 dag orzechów zmielonych i kokosu

    Lukier:
    2 białka
    ok. 5 łyżek cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka "słoneczka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z tłuszczem dodać żółtka śmietanę i zarobić ciasto i schłodzić.Z cukru i białek sporządzić lukier ucierać około 15min.Ciasto rozwałkować wykrawać od małej foremki i smarować lukrem. Piec ok. 15 minut. Po ostudzeniu posmarować masą i złożyć po dwa i obtaczać w orzechach i kokosie.Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu przestudzony utrzeć z masłem i c. pudrem.

Porady

Ugotować budyń.Masło utrzeć z c. pudrem dodać przestudzony budyń.ostudzeniu posmarować masą i złożyć po dwa i obtaczać w orzechach i kokosie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować