Ciasteczka ślimaki z masą krówka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak człowiek nie wie co zrobić z czasem to siedzi i wymyśla ciasteczka, hmm wymyśla ? raczej piecze bo już kiedyś robiłam takie tylko z inną masą lub nawet z marmoladą. Powiem wam że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, na pewno bardzo ucieszą się dzieci z takich słodkości ale myślę że nie tylko dzieci. Zatem zapraszam po przepis nic specjalnego a jednak.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie 300 g,

    1 puszka masy krówka 400 g,

    1 jajko.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka ślimaki z masą krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć na nie masę krówka i rozsmarować po całości ( nie musi być równo ).
  • ciastka 2. Jak już mamy rozsmarowaną masę wtedy zawijać ciasto jak roladę (nie musi być ścisło). Zawinięte ciasto kroić w krążki po 2 cm.
  • ciastka 3. Pokrojone krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Krążki układać odkrojoną częścią w stronę blaszki, następnie posmarować wcześniej roztrzepanym całym jajkiem.
  • ciastka 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 25 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
  • ciastka 5. Takie ciastka idealnie nadają się do kawy jak również dla dzieci czy niespodziewanych się gości. Ciasteczka zrobiłam z jednej porcji ciasta jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować