Ciasteczka przekładane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kruche i smaczne, w sam raz do kawy

  • 30 min

Składniki:

  • 150g miękkiego masła
    55g cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    225g mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    1 słoik ulubionej marmolady
    pisaki cukrowe

Ciasteczka przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę. Wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną i całość zagnieść razem.

    Następnie rozwałkować na grubość około 4 -5 mm.

    Wstawić do ochłodzenia do lodówki.

    Wyjąć po 30 minutach i za pomocą np. kieliszka wyciąć około 40 małych kółeczek.

    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180*C przez około 20-25 minut. Ciasteczka ostudzić i przełożyć i ozdobić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy