Ciasteczka orzechowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jako młoda mama nie mam zbyt wiele czasu na wypieki, dlatego moje ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, a smakują doskonale.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego
    1 jajko
    1 banan
    1 łyżka cynamonu
    1 łyżka kakao

    Wychodzi 10 dużych ciastek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Pieczeń Jajko

Ciasteczka orzechowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy jajko trzepaczką.
  • 2. Dodajemy łyżkę masła orzechowego i energicznie łączymy.
  • 3. Do masy dodajemy rozgniecionego banana i energicznie mieszamy.
  • 4. Masę łączymy z łyżka kakao i cynamonu.
  • 5. Formujemy kulki z ciasta.
  • 6. Wykładamy na blachę i rozpłaszczamy je dłonią.
  • 7. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 180°C.
    Smacznego!

Porady

Po upieczeniu odwracam blachę, by ciasteczka, które były bliżej drzwiczek znalazły się w wyższej temperaturze, a te bardziej upieczone doszły w nieco niższej temperaturze. Zostawiam tak na około 20 minut. Czasem piekę ciasteczka bez jajka i wtedy są wegańskie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon Jajka Kakao Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować