Ciasteczka guziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całość składników zagniatamy w jedno jednolite ciasto i wkładamy zawinięte w folię spożywczą do lodówki na co najmniej pół godziny. Po upływie tego czasu rozwałkowujemy ciasto, podsypując stolnicę mąką i wycinamy szklanką kształt koła. Następnie bierzemy mniejszą szklankę i odciskamy w nim następne koło, trzeba tylko uważać , żeby nie odcisnąć do końca :) Na koniec bierzemy słomkę i robimy na środku cztery dziurki. Ciastka układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 min w temp 170C z termoobiegiem i 190C bez termoobiegu. Ciastka po wyjęciu z piekarnika w dotyku przypominają surowe ale wystarczy je trochę przestudzić i są doskonałe do zjedzenia :)
Porady
Ja użyłam barwników spożywczych ale można zrobić guziki dwukolorowe dodając np kakao :)
Komentarze