Ciasteczka francuskie z budyniem i jagodami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są idealne, jeżeli spodziewamy się gości, a do ich przybycia zostało mało czasu. Nie za słodkie, kruche i rozpływające się w ustach - na pewno wszystkim przypadną do gustu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * 1 opakowanie mrożonych jagód Hortex
    * 1 budyń wanilinowy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Ciasto

Ciasteczka francuskie z budyniem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka francuskie 1. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią.

    Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut.

    Rada:
    Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować