Ciasteczka francuskie z ananasem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie do wykonania. Jeśli goście się zapowiadają, że zaraz będą, a ty nie masz nic słodkiego w zanadrzu a masz potrzebne składniki do ich wykonania to kilkanaście minut i słodka przekąska gotowa. Nic prostszego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka ananasów
    1 ciasto francuskie
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka francuskie z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasy dokładnie odsączyć z soku.
  • 2. Odsączone ananasy dodatkowo ułożyć na papierowym ręczniku, żeby je dodatkowo osuszyć.
  • 3. Ciasto rozwinąć, pociąć na kwadraty o boku 12 cm.
  • 4. Na cieście ułożyć owoce.
  • 5. Wewnątrz każdego kwadratu zrobić nacięcia w rogach. /W każdym rogu dwa nacięcia pod kątem 90 stopni. W miejscach, gdzie dochodzimy do ananasa zostawić odstęp./
  • 6. Narożniki zagiąć do środka sklejając je wewnątrz ananasa.
  • 7. Piec w 220 stopniach ok 15-20 min na złoto.
  • 8. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować