Ciasteczka czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka czekoladowe. Jadłam je po raz pierwszy w Anglii, były tam do kupienia wszędzie. Nie dziwię się - są poprostu idealne!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło/ margaryna: 250 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - kakao: 40 gramów
    - mąka: 300 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 0.5 łyżeczki
    - soda: 0.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

Ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę(mikserem).
  • 2. Dodać sypkie składniki, wyrobić.

  • 3. Zrobic kuleczki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć na blaszce wyłożonej papierem.

  • 4. Piec w temperaturze 170 st, przez 15 minut.

  • 5. Pozostawić do ostygnięcia, wtedy ciasteczka stwardnieją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy