Ciasteczka cytrynowe z makiem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka według przepisu Marthy Stewart

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 0.25 łyżeczki
    - cukier biały kryształ: 0.5 szklanki
    - zółtka z dużych jajek: 2 sztuki
    - mak: 2 łyżki
    - olej rzepakowy (lub inny roślinny): 1 łyżka
    - otarta skórka z cytryny: 1 łyżka
    - ekstarkt z wanilii: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Bitki

Ciasteczka cytrynowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mąkę mieszamy w dużej misce z solą i sodą. Żółtka, ekstrakt wanilii, skórkę cytrynową, cukier, olej i mak mieszamy i wlewamy do miski z mąką . Mieszamy łyżką wyrabiając lepkie ciasto. Przy użyciu łyżeczki formujemy maleńkie kulki, które układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 – 14 minut. Studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować