ciasteczka budyniowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo prosty szybki smaczny a zarazem bardzo tani przepis.

  • 35 min

Składniki:

  • 1.5 szklanki mąki
    1szklanka cukru
    1.5łyżeczki proszku do pieczenia
    2 budynie czekoladowe
    1 jajko
    20dag masła
    2łyżki oleju
    1łyżeczka cukru waniliowego
    Wiorki czek lub kulki do dekoracji

Ciasteczka budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy pokolei wszystkie składniki . Ugniatamy ciasto
  • 2. Z gotowego ciasta robimy male lekko splaszczone kulki . Forme wykladamy papierem do pieczenia,ukladamy kulki w odstępach ok.3cm. Posypujemy czekoladowymi wiorkami.
  • 3. Pieczemy ok 20-25 min w temperaturze 180Stopni

Porady

Koniecznie używam papieru do pieczenia zeby ciastka nie przywarły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy