Ciasteczka bezowe

4.5 (144 ocen)

  • 45 min

Pyszne jeszcze ciepłe z miękkim środkiem, a potem wspaniałe do pochrupania :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 białka
    1/3 szklanki cukru
    2/3 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej
    10 dkg orzechów
    3 łyżki wiórków kokosowych
    1 łyżka mąki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka bezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa ciasteczkowa 1. Białka ubić na sztywno z solą i cukrem. Dodać startą czekoladę, posiekany orzechy, wiórki i mąkę. Dokładnie wymieszać.
  • Surowe ciasteczka 2. Masę nakładać łyżką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
  • Ciasteczka 3. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Nie wyciągać od razu tylko przestudzić 10-15 minut przy uchylonych drzwiczkach. Potem przełożyć na talerzyk i zajadać jeszcze ciepłe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Czekolada Orzechy Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować