CIASTECZKA BEZOWE Z KREMEM DYNIOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Beza! Uwielbiam je w każdej postaci, nawet same są pyszne, lecz ja postanowiłem na weekend zrobić je z kremem dyniowym i mascarpone

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na bezy:
    -4 duże białka
    -szczypta soli
    -200 g drobnego cukru
    Składnik na krem:
    -500 g serka mascarpone
    -200 g Dyni Marynowanej
    -1 łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Beza

Ciasteczka bezowe z kremem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka umieścić w misce miksera i zacząć ubijać. Po lekkim spienieniu się białek dodać szczyptę soli i następnie kontynuować ubijanie na wysokich obrotach do momentu otrzymania gęstej, sztywnej piany. Do ubitej piany stopniowo dodawać cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając. Pamiętajmy, żeby nie dodać całego cukru naraz, gdyż nie zdąży się on ubić i ciasto bezowe nam nie wyjdzie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
    Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę. Gdy będziemy je wykładać pamiętajmy o zostawieniu odstępów między nimi bo bezy nam urosną.
    Pieczemy około 60 minut w temperaturze 110ºC BEZ TERMOOBIEGU !
  • 2. Zabieramy się za nasz krem:
    Do miski od miksera wrzucamy ser mascarpone i zaczynamy powoli ubijać na wolnych obrotach. Gdy mamy gestą konsystencje dodajemy naszą dynie razem z zalewą w której jest. Gdy mamy gładką, jednolitą masę dodajemy cukier i miksujemy przez 2-3 minuty.
  • 3. Na bezy nakładamy łyżkę naszego kremu i dekorujemy owocami sezonowymi ( malina,truskawka,borówka) i dodajemy listek mięty.
  • 4. Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować