Ciacho kawowe

4.5 (190 ocen)

Pyszne ciastko z kawową pianką.

Składniki:

  • Masa budyniowa:
    2 szklanki mleka
    200 g margaryny
    2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
    2 łyżki rodzynek - sparzyć
    1 łyżeczka cukru pudru

    Masa kawowa:
    2 szklanki mleka
    30g kawy rozpuszczalnej , np.Kawa Nescafe Creme Sensazione
    2 opakowania bitej śmietany
    3 płaskie łyżki żelatyny
    5-6 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy

Ciacho kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubiec 2 ciemne biszkopty.
    Masa budyniowa: Budynie ugotować na mleku , ostudzić. Margarynę utrzeć , dodać budyń, cukier i rodzynki.
  • 2. Masa kawowa: Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody. W zagotowanym mleku rozpuścić kawę. Do schłodzonej kawy dodać śmietany w proszku, cukier i ubić. Dodać schłodzoną żelatynę - wymieszać
  • 3. Warstwy:
    Biszkopt
    Masa budyniowa
    Masa kawowa
    Biszkopt

Porady

Zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy cappuccino - masa będzie delikatniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kawa Kawa rozpuszczalna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować