Chrzanowe roladki z szynki

4.5 (192 ocen)

Smaczne na przystawkę lub kolację

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka majonezu
    Pieprz biały
    Koperek
    4 duże cienkie plastry szynki
    Sałata i pomidorki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzanowe roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem.

    Dodać chrzan i majonez, wsypać pieprz wg własnego smaku. Wymieszać na jednolitą masę.

    Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Dodać do pasty jajeczno-chrzanowej. Wymieszać.

    Na każdy plaster szynki nakładać łyżkę pasty. Zwijać w ruloniki, każdy przekroić na pół.

    Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną dębową sałatę, ułożyć ruloniki z szynki, udekorować pomidorkami. Podawać na śniadanie ze świeżym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować