Chrupiące kąski z kurczaka

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonale skomponują się z frytkami i dipem, np. czosnkowym.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pojedyńcza pierś z kurczaka
    łyżka przyprawy meksykańskiej
    łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki suszonego czosnku
    olej do smażenia
    2 jajka
    po 3 garście płatków kukurydzianych i owsianych
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Chrupiące kąski z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroję w zgrabne paski. Lekko rozbijam tłuczkiem do mięsa. Przyprawy mieszam w miseczce i obtaczam kawałki mięsa. Odstawiam do lodówki na kilka godzin.

    Płatki kukurydziane kruszę w rękach , na drobniejsze kawałki. Mieszam je z płatkami owsianymi. Jajka wbijam do miseczki i roztrzepuję widelcem. Kurczaka obtaczam w jajku i obsypuję panierką. Dociskam ją ręką. Smażę na rozgrzanym oleju, aż kurczak nabierze złotego koloru. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

    Gotowe, można już chrupać ze smakiem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować