Chrupiące gofry

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Gofry są wyjątkowo chrupkie i smaczne. Przepis jest bardzo ekonomiczny - z jednej porcji wyszło 18 gofrów !

  • 20 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    3 jaja
    pół szklanki cukru
    pół szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    1 płaska łyżka sody
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki oleju
    pół opakowania cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Przekąski

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować na płynną masę. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę.

Porady

Ciasto rośnie więc nie należy nakładać go zbyt dużo

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować