Chrupiąca sałatka z fetą

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

W te upalne dni proponuję sałatkę z kapusty pekińskiej, pomidorków, sera fety,ogórka małosolnego,cebuli czerwonej, oliwek. Wszystko z dodatkiem ziół i oliwy z oliwek. Chrupiące kawałeczki bagietki z dodatkiem rozmarynu uzupełniają wspaniale tę sałatkę.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    2 ogórki małosolne
    pomidor malinówka
    1/2 cebuli czerwonej
    szczypior
    ser feta 250 g
    oregano, tymianek, szałwia
    oliwa z oliwek - łyżka
    pieprz świeżo zmielony
    oliwki - 10 sztuk
    grzanki: pieczywo (bagietka, rogal, chleb), oliwa z oliwek, rozmaryn, sól, 3 ząbki czosnku


Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Chrupiąca sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z fetą 1. Kapustę umyć i przesiekać, ogóki i pomidory pokroić w cząstki, a ser feta w kostkę, cebulę w piórka.
    Szczypior drobno posiekać. Całość przyprawić i polać oliwą. Delikatnie wymieszać.
  • grzanki 2. Zrobić grzanki. Pokroić w kostkę pieczywo i wrzucić na patelnię rozgrzaną z oliwą i czosnkiem oraz rozmarynem. Mieszać i obsmażać ze wszystkich stron do zrumienienia.
    Podawać razem z sałatką lub osobno.
    Starcza jej na 6 porcji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować