Chrupiąca kolorowa sałatka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak się nie oprzeć takiej wspaniałej propozycji na zdrową kolację?

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g roszponki
    1 grejpfrut
    1 pomarańcza
    1 avocado
    1 mały granat
    1 czerwona cebula
    100 g jagód
    garść orzechów pekan
    DRESSING:

    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy
    1 mała cytryna
    1 łyżka soku z agawy
    sól
    pieprz

Chrupiąca kolorowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatkę wypłukać, osuszyć.
  • 2. Grejpfruta i pomarańcze obrać, pokroić w plasterki.
  • 3. Awokado przekroić na ćwiartki, obrać, pokroić w plastry.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
  • 5. Granata obrać, wydrążyć ziarenka.
  • 6. Oliwę połączyć z musztardą, dodać 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżkę soku z agawy - dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 7. Wszystkie składniki ułożyć w naczyniu, polać dressingiem.
  • 8. Udekorować orzechami.

Komentarze

Podobne przepisy