Chowder z selerem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lekka zupa z chrupiącymi warzywami, której dodatkowego smaku nadaje dodatek wędzonej szynki i pietruszki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - seler naciowy: 350 gramów
    - woda: 1.5 litra
    - cebula: 1 sztuka
    - kukurydza w puszce: 1 puszka
    - szynka wędzona: 100 gramów
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - kostka drobiowa: 1 sztuka
    - śmietana 12%: 150 mililitrów
    - wegeta: 3 szczypty
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo mielony: 3 szczypty
    - olej: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szynki

Chowder z selerem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chowder z selera naciowego 1. W garnku na oleju podsmażamy około 3 minuty pokrojoną w kostkę cebulę razem z selerem. Zalewamy wrzącą wodą, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kostkę rosołową. Gotujemy 10 minut do zmięknięcia warzyw.
  • Chowder z selerem naciowym i kukurydzą 2. Na koniec dodajemy odcedzoną kukurydzę, kawałki szynki, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, wegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Doprowadzamy do zagotowania. Przelewamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Seler Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować