Chow mein z polędwiczką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna i szybka potrawa kuchni chińskiej.

  • 15 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 1-2

    Składniki:
    około 25 dag polędwicy wieprzowej,
    80 g makaronu chow mein,
    ząbek czosnku,
    łyżka posiekanego imbiru,
    1/2 papryki czerwonej,
    3 większe pieczarki,
    mały, cienki por,
    1/2 pęczka szczypiorku,
    olej,
    2 łyżki sosu sojowego + 2 łyżki wody,
    2 łyżeczki oleju sezamowego,
    szczypta cukru,
    świeżo mielony pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chow mein z polędwiczką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w cienkie paski. Czosnek i szczypiorek drobno siekam.
    Paprykę kroję w paski, pora i pieczarki w cienkie plasterki.
    Makaron sparzam we wrzątku 4 minuty, odcedzam, przelewam zimną wodą.
    Rozgrzewam olej, podsmażam posiekany czosnek i imbir około pół minuty.
    Dodaję mięso, smażę kolejne 2 minuty, następnie wrzucam warzywa (paprykę, pora i pieczarki) i smażę kolejne 3 minuty.
    Dorzucam ugotowany makaron, doprawiam pieprzem i szczyptą cukru, dodaję sos sojowy wymieszany z wodą, dokładnie mieszam, smażę 2 minuty.
    Na koniec doprawiam olejem sezamowym i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron chiński Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować