Chłodnik z awokado

0 (0 ocen)

  • 40 min

Chłodniki są idealne w upalne dni, na kolację, obiad lud jako przekąska.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 duże awokado
    3 łyżki posiekanej, świeżej bazylii ogrodowej
    2 łyżki posiekanego, młodego koperku
    500ml naturalnego jogurtu greckiego
    1/3 szklanki mleka
    do dekoracji: ogórek świeży, pomidor bez skórki, orzechy nerkowca, kwiat tymianku

Chłodnik z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miąższ z awokado wkładamy do miski i ugniatamy. Dosypujemy posiekane zioła, mleko oraz jogurt grecki, dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą blendera. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, aby się schłodził. Podajemy udekorowany posiekanym w drobną kostkę ogórkiem i pomidorem oraz posiekanymi, uprażonymi orzechami nerkowca i kwiatami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy