Chłodnik na jogurcie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki chłodnik , w każdy upalny dzień to zbawienie. Dlaczego na jogurcie, bo mniej kaloryczny niż na śmietanie, a równie pyszny.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek botwiny
    pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    2 ogórki
    1 jogurt grecki
    2 szkl. maślanki
    2 szkl. wody
    4 łyżki octu jabłkowego
    2 ząbki czosnku
    4 jajka ugotowane na twardo
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik Dania główne

Chłodnik na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik 1. Botwinę oczyszczm, odcinam buraczki od liści. Buraczki kroję, zalewam wodą i gotuję 15 minut. Po tym czasie dodaję pokrojone liście i gotuję 5 minut. Dodaję ocet i studzę. Do jogurtu i maślanki dodaję botwinę, starte na tarce o dużych oczkach obrane ogórki,posiekany obrany czosnek, koper i szczypior. Mieszam . Chłodzę. Podaję z jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
chłodnik

To może cię zainteresować