Chlebowe miseczki z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Miseczki z chleba tostowego wypełnione masą jajeczno-krewetkową

  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki Black Tiger: 400 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - pieczywo tostowe kromki: 8 sztuk
    - sałata rzymska: 0.33 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - czerwona cebula mała: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

Chlebowe miseczki z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj chlebowe miseczki. Odkrój skórkę z chleba tostowego. Każdą kromkę rozwałkuj. Wkładaj kromki chleba do formy na muffiny, uważając, by kromki chleba pozostały w całości. Staraj się jak najlepiej dopasować chleb do formy. Piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni, aż chleb będzie złocisty.
  • 2. Obrane krewetki gotuj w osolonej wodzie ok. 3 minuty. Ugotowane pokrój na drobne kawałki (ok. 1 - 1,5 cm). Jajka ugotuj na twardo. Pokrój je na drobne kawałki. Czerwoną cebulę pokrój w kostkę, sałatę porwij na drobne kawałki. Krewetki, jajka, cebulę i sałatę wymieszaj w misce. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj pastę.
  • 3. Chlebowe miseczki napełniaj pastą. Gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy