CHLEBEK BANANOWY Z JABŁKIEM I ORZECHAMI

4.48 (188 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny , wilgotny chlebek z wykorzystaniem dojrzałych bananów to sposób aby nic w kuchni się nie marnowało. Taki chlebek może posłużyć jako drugie śniadanie lub popołudniowa przekąska, polecam

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    10 dag miękkiego masła
    4 jajka
    2/3 szklanki cukru
    125 ml kefiru
    3 bardzo dojrzałe banany
    1 jabłko
    2/3 szklanki siekanych orzechów włoskich
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

    Forma: keksówka
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta Desery

Chlebek bananowy z jabłkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puch. Zmniejszyć obroty miksera i dodać po jednym jajku oraz mąkę przesianą z proszkiem, sodą i oraz kefir. Banany rozgnieść widelcem a jabłko pokroić w drobną kostkę ( jabłko można oprószyć lekko mąką). Banany, jabłko i orzechy dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżka. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Pieczenie 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować