chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Prosty przepis na szybkie i smaczne ciasto. Bardzo przyjemny smak. Chlebek jest miękki i mocno wilgotny, zawsze się udaje, trudno go popsuć ;-) Jedynym warunkiem są bardzo dojrzałe banany.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 duże dojrzałe banany
    1 jajko
    3/4 szklanki oleju
    1 1/2 szklanki mąki
    3/4szklanki cukru
    1 1/2 łyżeczki sody

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączam piekarnik i nagrzewam go do 180 stopni. Banany obieram ze skórki i rozgniatam widelcem. Wszystkie składniki łączę mikserem (można wymieszać łyżką). Ciasto przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy