CHLEB W JAJKU

5 (174 ocen)

  • 10 min

Lekko czerstwy, najlepiej pszenny chleb, namoczony w lekko osolonym jajku i usmażony na maśle.Delikatny ... mięciutki ... obłędny!Przywodzi na myśl najpiękniejsze dziecinne wspomnienia!

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * czerstwy chleb - 2 kromki

    * jajko - 2 szt

    * sól - 1 szczypta

    * masło - ok. 50 g
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Jajko Tosty

Chleb w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli, moczymy chleb, do momentu aż dokładnie nasiąknie.

    Smażymy na złoto na masełku!

Porady

Możemy podawać : soli , z dżemem , z masłem czekoladowym , z pomidorem , z wędliną lub z cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować