Chleb orkiszowy z oliwą i błonnikiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny chlebek pełnoziarnisty z dodatkiem błonnika i oliwy. Z takim domowym chlebkiem kanapki smakują pysznie. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1 szkl mąki orkiszowej białej
    1 opakowanie suszonych drożdży
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka błonnika witalnego
    1 szkl ciepłej wody
    1 łyżeczka soli
    keksówka 22 x 8 x 7
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chleb orkiszowy z oliwą i błonnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb orkiszowy z błonnikiem i oliwą 1. Wszystkie składniki wkładamy do wody i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy wyrośniete ciasto. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
    Po tym czasie blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godz. Upieczony chleb studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Sól Oliwa z oliwek Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować