Chipsowe stripsy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne na zimno jako przekąska np. do piwa, albo na ciepło do ziemniaków i surówki na obiad. Każdemu smakują, chociaż nie są zbytnio zdrowe, no ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić:)

  • 30 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    Pół opakowania chipsów pikantnych paprykowych
    2 garście płatków kukurydzianych
    2 jajka
    olej do smażenia
    Przyprawy: do gyrosa, pikantna papryka, sól, słodka papryka

Chipsowe stripsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć, osuszyć ręcznikiem. Pokroić na szerokie paski. Obtoczyć w przyprawach zostawić na min. pół godziny.
    Chipsy i płatki zgnieść na drobne kawałeczki, lub przez folie spożywczą roztłuc młotkiem ( nie mogą być zbyt miałkie).
    Jajka rozbełtać.
    Stripsy obtaczać w jajku i chipsach, smażyć na rumiano z dwóch stron.

Komentarze

Podobne przepisy