Chińskie parówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inny sposób podania paróweczek

  • 30 min

Składniki:

  • 10 cienkich parówek
    1/2 op mrożonki chińskiej
    1/2 op mrożonki na zupę jesienną lub wiosenną
    1 fix do potraw chińskich
    1 cebula
    olej do smażenia
    200 ml wody
    sól, pieprz

Chińskie parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego parówki i obrana i pokrojoną w piórka cebulkę. Następnie po jakiś 5 minutach dodać rozmrożone warzywka, posypać delikatnie solą i pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Fix rozpuścić w 200 ml zimnej wody. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać. Danie podawać z pieczywem lub ryżem.

Porady

Przed dodaniem warzyw do smażenia można wyjąć parówki i krótko przed podaniem włożyć je z powrotem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy