Chiński makaron z wołowiną i warzywami

4.49 (144 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron Chow Mein z wołowiną. Dodaj swoje ulubione warzywa, orientalne przyprawy i poczuj smak egzotyki!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MAKARON CHOW MEIN, POLEDWICA WOLOWA, WARZYWA, SEZAM,:
    - Makaron Chow Mein: 200 gramów
    - polędwica wołowa: 200 gramów
    - papryka czerwona pokrojona: 0.5 sztuki
    - marchewka świeża: 1 sztuka
    - cebula dymka ze szczypiorem: 2 sztuki
    - świeże kiełki fasoli Mung (ewentualnie z puszki): 0.5 szklanki
    - sezam do posypania: 2 łyżki
    - olej sezamowy: 3 łyżki
    - ciemny sos sojowy: 3 łyżki
    - brązowy cukier: 0.5 łyżeczki
    PAPRYCZKA CHILLI, CZOSNEK, STARTY IMBIR:
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Dania z makaronem

Chiński makaron z wołowiną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wołowina po chińsku 1. Makaron wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 3 minuty. Odsączamy, przepłukujemy w zimnej wodzie, dodajemy sezam i olej sezamowy. Odstawiamy.

    Na nagrzany wok wlewamy olej. Pokrojona w cienkie paski wołowinę obsmażamy po 1 minucie z każdej strony. Dodajemy: czosnek, imbir, chilli, sos sojowy, brązowy cukier, następnie cebulkę ze szczypiorem, paprykę, marchewkę i smażymy kilkanaście sekund. Na końcu dodajemy kiełki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wołowa Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować