Chili con carne z Amigos

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Średni

Nietypowe chili con carne, mięso mielone w formie Amigos z serowym sombrero czyli wesołe danie karnawałowe w stylu latino;)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - czerwona fasola z puszki: 1 puszka
    - pomidory z puszki posiekane: 1 puszka
    - kukurydza konserwowa: 0.5 puszki
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mięso mielone z szynki: 0.5 kilograma
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - chili: 1 sztuka
    - papryka słodka w proszku: 1 szczypta
    - sól i pieprz świeżo mielony do smaku: 1 szczypta
    - czosnek rozgnieciony (ząbek): 3 sztuki
    - sos barbecue: 1 łyżka
    - olej: 3 łyżki
    - ser gouda: 300 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne z amigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chili con carne z Amigos 1. Na pierwszej patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulkę, następnie dodajemy pomidory i fasolę, razem dusimy przez chwilę. Dorzucamy świeżą paprykę pokrojoną w małe paseczk, kukurydzę, posiekane chili i rozgniecione 2 ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem, papryką oraz łyżką sosu barbecue.
  • 2. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i rozgnieciony ząbek czosnku, mieszamy i formujemy małe kuleczki, które smażymy na oleju na drugiej patelni.
  • 3. Chili con carne nakładamy na talerzyki, dodajemy po 3 klopsiki, układamy sombrero wycięte z żółtego sera, podajemy z ryżem lub tortillą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować