Chili con carne po polsku

4.5 (162 ocen)

zapraszam na pyszne sycące i rozgrzewające danie typu chili con carne przygotowane na polski sposób:),można go podać do pieczywa, makaronu czy ryżu, polecam:)

Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonej zupy prezydenckiej
    300 g schabu bez kości
    1/2 papryki czerwonej
    3 łyżki fasoli czerwonej z puszki
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    2 łyżki koncentratu
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka margaryny
    świeżo mielona gałka muszkatołowa
    chili mielone w płatach
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab zmielić w maszynce 1. Mięso umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa o średniej wielkości oczkach. Cebulkę pokroić w małą kostkę. Zeszklić ją na rozgrzanej margarynie. Dodać mięso i smażyć aż się zetnie.
  • 2. Następnie dodać pokrojoną paprykę i smażyć dalej około 2-3 minut. Dodać zupę prezydencką i smażyć aż warzywa zmiękną.
  • dodać kukurydzę i fasolę 3. Kukurydzę i fasolę odsączyć, i przepłukać pod bieżącą wodą i odcedzić. Dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo zmielonymi płatkami chili. Dodać gałkę i wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać około szklanki wody. Dodać koncentrat wymieszać i zagotować. Gotować około 5 minut, dodać cukier i po minucie zdjąć z ognia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować