*Przykryć ściereczką i odłożyć,aż rozczyn podrośnie.(ok 15-20min)
*Do rozczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić ciasto.
*Odstawić ponownie do wyrośnięcia( objętość ciasta powinna być
dwa razy większa)
2.* Gotowe ciasto wykładamy na stół podsypany mąką.
* Ciasto dzielimy na dwie części,a każdą część dzielimy na trzy
porcje,z których rolujemy wałeczki.
* Z trzech wałków pleciemy warkocz.
*smarujemy mlekiem i odstawiamy na 10 min
( z podanych składników wyjdą dwie chałki) :)
* W tym czasie robimy to, co wszyscy lubimy,czyli KRUSZONKĘ :)
* do miski wsypujemy składniki( mąka,cukry i masło)i
lekko ugniatamy do połączenia składników
* gotową kruszonką obficie raczymy nasze chałki:)
Komentarze