Ceviche De Corvina

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ceviche to wywodzące się z Ameryki Południowej danie przygotowywane z surowej ryby, soku z cytrusów oraz różnych dodatków. To jest akurat wersja w której rybę krótko obgotowuje się na parze.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeża morska ryba pokrojona w kostkę: 90 dekagramów
    - czerwona cebula pokrojona w długie paseczki: 1 sztuka
    - czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki: 1 sztuka
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżeczki
    - olej: 4 łyżki
    - posiekana łodyga selera naciowego: 1 sztuka
    - sos z ostrej papryki: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 8 łyżek
    - sól i peprz: 1 szczypta

Ceviche de corvina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę gotować na parze - raz odwracając - przez 3 minuty. W misce wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, ostry sos, cebulę, seler, sól i pieprz. Otrzymaną masą przykryć na wpół surowe mięso z ryby. Odstawić na godzinę. Podawać ze świeżym pieczywem, grillowaną kukurydzą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy