Cebulowe filety

5 (190 ocen)

  • 30 min

Odrobinka pracy, jeden dodatkowy składnik i zwykły kotlet może stać się pysznym daniem, które dzięki cebuli zyskuje na soczystości.

  • 30 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka
    - 1 mała cebula
    - pół małej czerwonej cebuli
    - jajko
    - bułka tarta
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowe filety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka, filetujemy na kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ( można też w robocie kuchennym )
    Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, dokładamy startą cebulę i mieszamy.
  • 3. Filety panierujemy w masie jajecznej i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Porady

Warto obrać cebulę i na około 20 minut włożyć ją do lodówki. Wtedy nie puszcza tak piekącego soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować