Cebulki marynowane

4.5 (150 ocen)

  • 25 min

Bardzo lubię cebulkę zamarynowaną z ogórkami lub grzybkami i zawsze mi jej mało, więc postanowiłam zamarynować same cebulki.

  • 25 min

Składniki:

  • po pół kg małej cebulki białej i czerwonej
    listek laurowy
    ziele angielskie
    gorczyca
    pieprz ziarnisty

    ZALEWA
    4 szkl. wody
    2 szkl. octu
    4 łyżki oliwy
    2 szkl. cukru
    3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cebulki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obieramy i wkładamy do słoików. Wrzucamy przyprawy wg uznania.
    Zalewę gotujemy i zalewamy cebulki. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować