Cebularz Milwaukee

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 1 szklanka mąki
    1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki masła
    6 łyżek mleka
    Farsz:
    6 cebul
    1 jajko
    2 łyżki masła
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    Gałka muszkatołowa
    Sól
    Pieprz

Cebularz milwaukee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem.
    Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy.
    Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy