Carpaccio z buraka z granatem

4.5 (198 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała przekąska na Sylwestra.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Burak ćwikłowy ugotowany 3 szt. (duży)
    Świeża rukolą 2 garści
    Orzechy włoskie pokruszone 1 duża garść
    Ser pleśniowy 15 dag
    Ziarna z granatu 3 łyżki
    Składniki na sos:
    Ocet balsamiczny 2 łyżki
    Musztarda francuska 1 łyżka
    Miód prawdziwy 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Carpaccio z buraka z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Buraczki obrać i pokroić w centymetrowe plasterki. Następnie z podanych składników przygotować sos i na chwilę schłodzić w lodówce. Połowę rukoli wyłożyć na dno salaterki, ułożyć ziarenka granatu wymieszane z orzechami, posypać kostkami sera pleśniowego, a na górę ułożyć drugą część rukoli. Polać przygotowanym sosem i podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować