Caprese z bazylią i pesto

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka ,łatwa do zrobienia ,zawsze smaczna i estetyczna dla pojedynczych gości jak i na przyjęcia.

  • 10 min

Składniki:

  • Pomidory 3 szt ,mozzarella 3 szt,1/2 doniczki bazyliowej,sałata ciemna karbowana 2 listki, ogórek zielony 1/2 szt (średniego ogórka), pesto bazyliowe,oliwa,pomidorki cherry,2 gałązki szczypiorku cienkiego,natka pietruszki karbowana 2 gałązki,sól,pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Caprese z bazylią i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pomidory i mozzarelle kroimy w cienkie plastry i przekładamy składniki na talerzu,po czym polewamy delikatnie sosem zrobionym z wymieszanego pesto i oliwy z dodatkiem soli i pieprzu: układamy na przystawce liście bazylii ,pomidorki cherry, i dekorujemy wedle uznania garnierką np.taką jaka jest na zdjęciu. Życzę smacznego.

Porady

Pamiętajmy o myciu warzyw. Jeśli opakowanie z sera będzie zbyt napęczniałe tzn. że ser może być niezdatny do spożycia. Jeśli nam zostanie jakiś kawałek sera należy go zalać w małym naczyniu mlekiem co opóżni jego psucie się.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować