Cannelloni z serem feta i szpinakiem

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Idealne danie dla wielbicieli szpinaku i makaronów.

  • 45 min

Składniki:

  • 125 gr makaronu Cannelloni
    opakowanie szpinaku
    opakowanie sera feta
    1 cebula
    sos pomidorowy
    zółty ser
    czosnek
    oliwa
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni z serem feta i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.

    Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy.
    Na samym końcu łączymy go z serem feta.

    Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku przyprawami jakie preferujemy.

    Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.

    Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.

    Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować