Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią

4.5 (193 ocen)

Cannelloni z mięsem czyli włoski makaron, wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm, nadziewany mięsem mielonym i cukinią.

Składniki:

  • Składniki:
    50 g mięsa mielonego
    makaron cannelloni
    1 papryka czerwona
    cukinia
    1 cebula
    sos pomidorowy
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oliwie lub oleju. Do tego dodać mięso mielone, pokrojoną w kostkę cukinię - dusić pod przykryciem ok.15min. Doprawić solą i pieprzem.
  • zapiekanka 2. Cannelloni nadziać farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wszystko zalać sosem, tak aby przykrył makaron. 15 minut przed wyciągnięciem posypać startym żółtym serem.
    Piec w 170 stopniach około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować