Cannelloni z mięsem i kapustą

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

"Cannelloni z mięsem i kapustą" to ulubione danie w moim domu, które zawsze cieszy się wielką popularnością. Doceni ją każdy, kto tak samo jak ja lubi włoską kuchnię połączoną z polskimi smakami .

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso gotowane: 0.5 kilograma
    - ser żółty starty: 10 dekagramów
    - sos boloński: 1 szklanka
    - cebula: 1 sztuka
    - kapusta biała: 1 kilogram
    - makaron cannelloni opakowanie: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 1 szczypta
    - olej: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z mięsem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.
  • 2. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą.
  • 4. Rurki napełniać farszem, układać w żaroodpornym naczynia, polać sosem, obsypać potartym żółtym serem.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 200 stopni) na 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować