Cannelloni na słodko z twarogiem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób

Zamiast naleśników na obiad zrobiłam cannelloni na słodko, z farszem jakim z reguły napełniam naleśniki :) Danie jest łatwe i szybkie do przygotowania a przy tym bardzo smaczne :)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    około 15 sztuk makaronu Cannelloni

    NADZIENIE:
    500 g twarogu
    80 g cukru pudru
    16 g cukru waniliowego
    210 g bananów (bez skórki)
    50 g żurawiny suszonej

    SOS:
    400 g jogurtu naturalnego typu greckiego
    160 g śmietany
    40 g cukru pudru
    20 g budyniu waniliowego (proszek)
    1/3 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki Cannelloni

Cannelloni na słodko z twarogiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cukry, rozgniecione widelcem banany oraz żurawinę, mieszamy.
  • 2. Składniki sosu przekładamy do miski i mieszamy.
  • 3. Makaron cannelloni napełniamy farszem (najlepiej upychać go łyżeczką) i układamy w dużym naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem, zalewamy gotowym sosem.
  • 4. Całość przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 60 minut (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jogurt naturalny Twaróg Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować